Ціни на цибулю продовжують дивувати: на скільки подорожчав популярний овоч

Ціни на цибулю в Україні перевершили найсміливіші очікування.
Ціни на цибулю продовжують дивувати: на скільки подорожчав популярний овоч
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Цибуля залишається однією з найбільш популярних позицій на плодоовочевому ринку України. Ціни на неї продовжують зростати. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Так, зараз українські господарства пропонують до продажу якісну цибулю по 33-39 грн/кг, що в середньому на 10% дорожче, ніж тижнем раніше.

Читайте також:

"Торгівля в цьому сегменті на сьогодні йде дуже активно, при цьому пропозиція даної продукції стрімко скорочується, що зі свого боку підстьобує черговий виток зростання цін на ріпчасту цибулю", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цього тижня дещо розширився список країн-постачальників ріпчастої цибулі в Україну. Крім Німеччини, на український ринок стала надходити цибуля виробництва Нідерланди та Єгипту. Однак поставки цієї продукції повною мірою не можуть задовольнити високий попит у даному сегменті.

Читайте також:

Нині ціна на цибулю в Україні вже в середньому в 4,5 раза вища, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому учасники ринку не виключають, що тенденція до подорожчання збережеться й надалі.

Раніше ми писали, що з початку поточного тижня в Україні почали зменшуватися ціни на моркву.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK