В Україні третій тиждень поспіль триває зростання відпускних цін на моркву. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
Експерти впевнені, що це ще не межа та морква й надалі дорожчатиме. Свою думку вони пояснюють браком пропозиції цього коренеплоду в українських господарствах. При цьому покрити дефіцит за рахунок імпортної продукції, зокрема з Польщі, не вдається навіть частково.
Так, сьогодні основні угоди з продажу моркви укладаються вже по 28-36 грн/кг, що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.
"Приводом для підвищення цін, за словами гравців ринку, стало помітне зростання попиту на моркву. При цьому запаси продукції в українських господарствах наразі вже помітно виснажені, що також підтримує ціни", - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що внаслідок такого подорожчання ціни на моркву в Україні на сьогодні вже в середньому в 3 рази вищі, ніж за аналогічний період минулого року.
Більше того, більшість гравців ринку впевнені в подальшому зростанні цін у цьому сегменті, оскільки на ринку вже відчувається дефіцит моркви, водночас попит залишається досить високим.
Раніше ми писали, що в Україні зберігається тенденція зростання рекордних цін на цибулю, обумовлена скороченням запасів цієї продукції в місцевих господарствах і стабільно високим попитом.