В Україні зростають ціни на томати: що впливає на вартість продукції

В Україні зростає вартість томатів через відсутність поставок із Туреччини.
В Україні зростають ціни на томати: що впливає на вартість продукції
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Цього тижня в Україні знову скоротилася пропозиція тепличних помідорів, а ціни на імпортну продукцію підвищуються. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

"Більшість українських представників тепличних комбінатів повідомляли про те, що вони планують розпочати масову реалізацію нового обороту томатів наприкінці березня. Водночас пропозиція даної продукції з зовнішнього ринку також скоротилася. Насамперед це було пов'язано зі скороченням поставок томатів із Туреччини" , - йдеться в повідомленні.

На сьогодні томати виробництва Туреччина надходять у продаж у діапазоні 85-100 грн/кг, що в середньому на 16% дорожче, ніж тижнем раніше.

Читайте також:

За словами експертів, поставки турецьких томатів цього тижня були малооб'ємними та нерегулярними, при цьому попит у даному сегменті продовжує зростати. Ці чинники спричинили чергове подорожчання імпортних томатів на українському ринку.

Зазначається, що зараз вартість імпортних томатів в Україні вже в середньому в 1,8 раза вища, ніж в аналогічний період минулого року. Водночас представники оптових компаній не виключають чергове підвищення цін у цьому сегменті вже з наступного тижня.

Раніше ми писали, що в Україні поступово слабшає попит на імпортні огірки, проте ціни в цьому сегменті продовжують зростати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK