Робота "зернового коридору": Експорт агропродукції за тиждень зменшився на 36%

Експорт агропродукції з морських портів за тиждень скоротився на 36%.
Робота "зернового коридору": Експорт агропродукції за тиждень зменшився на 36%
Ілюстративне фото / EPA/UPG

За 32 тиждень роботи "зернового коридору", з 6 по 12 березня 2023 року, через морські порти Одеської області було експортовано 654,0 тис. т агропромислової продукції, що на 36% менше, ніж тиждень тому. Про це повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ).

Зазначається, що кількість кораблів, завантажених за цей тиждень, становила 16 одиниць, що на 4 судна менше за показник попереднього тижня.

Читайте також:

Найбільше протягом 32-го тижня роботи "зернового коридору" експортували:

  • кукурудзи (49% експорту цей період);
  • пшениці (21%);
  • сої (11%).

Українська продукція попрямувала в країни Азії (Китай, Саудівська Аравія, Туреччина), Європи (Іспанія, Португалія, Нідерланди та інші) та Африки (Лівія). 

Усього з початку роботи "зернового коридору" з 1 серпня 2022 року по 12 березня 2023 року Україна експортувала 24,0 млн т продукції АПК.

ucab.ua

"Зараз всі очікують пролонгації дії "зернового коридору", час попередньої угоди закінчується 18 березня. Однак, критично важливим навіть при продовженні роботи цієї угоди залишається повноцінна його діяльність, без гальмування з російського боку, як це спостерігалося в останні місяці", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що з порту "Чорноморськ" вийшов балкер VALSAMITIS з 25 тис. тонн української пшениці до Кенії та 5 тис. тонн до Ефіопії. Це п'яте судно в рамках програми Grain From Ukraine.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK