Тепличні огірки продовжують дорожчати: які ціни в Україні

Лише з початку тижня ціни на тепличні огірки з місцевих комбінатів зросли в середньому на 16%.
Тепличні огірки продовжують дорожчати: які ціни в Україні
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні цього тижня зафіксовано чергове подорожчання тепличних огірків. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Так, лише з початку тижня ціни на тепличні огірки з місцевих комбінатів зросли в середньому на 16%. Сьогодні ця продукція пропонується до продажу по 100-150 грн/кг.

Читайте також:

Аналітики зазначають, що подорожчання огірка на українському ринку зумовлене підвищеним попитом на цю продукцію на тлі досить обмеженої пропозиції. За минулий тиждень вибірки огірка в тепличних комбінатах помітно скоротилися через похмуру погоду, тоді як торговельна активність у цьому сегменті навпаки тільки зросла.

За словами учасників ринку, попит у сегменті тепличного огірка цього тижня помітно активізувався. Крім того, поставки імпортних огірків помітно скоротилися, що також вплинуло на вартість продукції.

Читайте також:

Наразі українські тепличні комбінати вже ведуть відвантаження огірка в середньому в 1,5 раза дорожче, ніж наприкінці березня 2022 року.

Як вважають оператори ринку, ціни на місцеві огірки почнуть знижуватися, щойно нормалізуються погодні умови та пропозиція цієї продукції на українському ринку почне зростати.

Раніше ми писали, що на поточному тижні в Україні було зафіксовано зниження відпускних цін на ріпчасту цибулю. Основною причиною стали масові поставки імпортного овочу виробництва Польща, Єгипет та Нідерланди.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK