Чи може в Україні виникнути дефіцит зернових та овочів борщового набору

У Мінагрополітики розповіли, що цього року ситуація з цибулею та морквою на ринку буде стабільною порівняно з минулим роком.
Чи може в Україні виникнути дефіцит зернових та овочів борщового набору
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Цієї весни фермери планують збільшити посіви ярих культур, а також цибулі, моркви й гречки. Тож дефіциту зернових культур на внутрішньому ринку України не буде. Такі прогнози в ефірі телемарафону озвучив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Читайте також:

За його словами, фермери з Одещини, Центральної й Західної України відновлюють вирощування овочів, найперше борщового набору: цибулі й моркви.

"Цьогоріч ситуація з цибулею й морквою на ринку буде стабільною в порівнянні з минулим роком. Продукти будуть більш доступними для українського споживача", - переконаний Висоцький.

Читайте також:

Він зазначив, що планується посіяти більше не експортно орієнтованих культур: гречку, овес і просо. 

"Аграрії вже в 2022 році суттєво збільшили обсяги посіву гречки. Тому сьогодні її ціна на 50% менша, ніж торік. Практично така сама площа посіву очікується цього року. Тобто гречки буде вироблено більше, ніж треба для внутрішнього споживання. Зменшиться потреба імпорту, і не буде підстав для зростання ціни. Навіть можливе здешевлення, але це стане зрозуміло по факту фіксації посівних площ у червні", - розповів перший заступник міністра.

Читайте також:

Він додав, що навіть у складних воєнних умовах обсяг виробництва зернових культур перевищить потреби українців мінімум у два з половиною рази. Буде достатньо пшениці для виробництва хлібобулочних виробів, а кукурудзи та ячменю - для кормів.  

Раніше ми писали, що ціни на овочі в Україні вже досягли сезонного піку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK