Ціни на цибулю стрімко зростають: скільки коштує популярний овоч

Наразі ціни на цибулю в господарствах України вже в середньому в 3,7 раза вищі, ніж за аналогічний період минулого року.
Ціни на цибулю стрімко зростають: скільки коштує популярний овоч
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні різко подорожчала ріпчаста цибуля. На сьогодні вона залишається одним із найприбутковіших овочів з усього борщового набору. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

За словами експертів, зростання вартості спровокував досить високий попит на цибулю на тлі сезонного скорочення пропозиції цієї продукції на українському ринку.

Ціна на цибулю протягом тижня на оптових ринках України зросла в середньому на 10%, і сьогодні овоч відвантажують по 43-49 грн/кг.

"Велику частину пропозиції становить цибуля середньої якості, тоді як якісної продукції в українських господарствах на сьогодні практично не залишилося", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що наразі ціни на цибулю в господарствах України вже в середньому в 3,7 раза вищі, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому учасники ринку не виключають, що тенденція до подорожчання цієї продукції збережеться й надалі, а темпи зростання цін на цибулю продовжать прискорюватися.

Раніше ми писали, що у квітні ціни на охолоджену свинину на полицях національних торговельних мереж зросли в середньому на 8,4%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK