Чи вистачить українцям гречки у 2023 році: відповідь Мінагрополітики

Чи буде в Україні дефіцит гречки цього року.
Чи вистачить українцям гречки у 2023 році: відповідь Мінагрополітики
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У 2023 році українці будуть повністю забезпечені гречкою. Тобто дефіцит не прогнозується, а залишки дозволять сформувати перехідний резерв. Про це повідомили в Мінагрополітики.

Читайте також:

"Торік урожай гречки становив майже 160 тис. тонн. Внутрішнє споживання цієї крупи в Україні становить орієнтовно 110 тис. тонн щорічно. Тобто для внутрішнього споживання українці сповна будуть забезпечені цією с/г культурою, а залишки дозволять сформувати перехідний резерв", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що нині темпи сіву цієї культури трохи відстають від минулорічних. Станом на середину травня вже посіяно 43,26 тис. га (37%), тоді як 2022 року на аналогічну дату сівбу було проведено на площі 48 тис. га.

Читайте також:

За інформацією відомства, найбільше аграрії сіють гречку на Тернопільщині, де засіяли вже 8,8 тис. га. Також у трійці лідерів Вінницька (4,4 тис. га) та Сумська (5,2 тис. га) області.

Раніше ми писали, що в Україні може подорожчати хліб. Вартість головного продукту буде продовжувати зростати приблизно 0,5-1% на місяць.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK