Україна скоротила імпорт свинини більш ніж у 5 разів - АСУ

Істотна волатильність цін закупівлі в травні дещо пожвавила активність імпортерів.
Україна скоротила імпорт свинини більш ніж у 5 разів - АСУ
Ілюстративне фото / Getty Images

За п'ять місяців 2023 року Україна імпортувала 4,2 тис. тонн свіжого, охолодженого та мороженого м'яса свиней, що більш ніж у 5 разів менше за показник аналогічного періоду 2022 року. Про це повідомили в Асоціації "Свинарі України".

Читайте також:

"Сукупний обсяг завезеної свинини за п'ять місяців більш ніж уп'ятеро поступається показнику аналогічного періоду 2022-го та у 2,5 раза менший порівняно з позаминулим роком: 4,2 тис. т проти 22,4 тис. т та 10,3 тис. т відповідно", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними митної статистики, у травні сукупні надходження свіжого, охолодженого та мороженого м'яса свиней становили 603,5 т чи 1,7 млн дол. США у валютному вираженні.  Це трохи більше, ніж у квітні, проте значно слабше за звичну імпортну активність у попередні роки.

"Істотна волатильність цін закупівлі у травні, зокрема, їхнє підвищення у кінці місяця, дещо пожвавила активність імпортерів в останній тиждень місяця. Проте це не мало істотного впливу на ринкову ситуацію, враховуючи незначні об'єми зовнішніх надходжень", - зазначають аналітики.

Читайте також:

За їхніми словами, основним стримуючим чинником і надалі залишаються підвищені ціни на європейському ринку свинини та відповідно на імпортні позиції відповідного походження. Так, середня ціна кілограма імпортованої в травні свинини становила 2.82 дол. США проти 2,4 дол. США у квітні та 1,88 дол. США у березні, додали експерти.

Раніше ми писали, що в травні ціни на охолоджену свинину на полицях супермаркетів в Україні продовжили підвищення, проте меншими темпами, ніж місяцем раніше.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK