Ціни на смородину та абрикоси в Україні: скільки заплатимо за кілограм

Скільки коштує перший урожай абрикосів та смородини.
Ціни на смородину та абрикоси в Україні: скільки заплатимо за кілограм
Ілюстративне фото / Getty Images

Цього тижня в Україні розпочався сезон продажів абрикосу, а також червоної та чорної смородини. Про це розповіли аналітики EastFruit.

Читайте також:

Скільки коштують абрикоси

Зазначається, що врожай абрикосу в Україні цього року буде найнижчим за останні 5 років. Багато садівників повідомляють про втрату врожаю в даному сегменті від 50% до 80%.

"Однак поки на цінах це ніяк не позначилося, виробники кажуть, що попит на їхню продукцію досить низький, хоча ціни на перші партії абрикосу навіть нижчі, ніж торік", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Абрикос на сьогодні пропонується до продажу невеликими партіями по 50-60 грн/кг, що в середньому на 33% дешевше, ніж на перші партії даних кісточкових на рік раніше.

Фахівці кажуть, що оптові компанії та роздрібні мережі зараз працюють здебільшого з імпортною продукцією, яка зараз пропонується на внутрішньому ринку у великій кількості. Місцеві абрикоси пропонуються в дуже маленькому обсязі, плоди, як правило, невеликого калібру й часто ушкоджені різними захворюваннями, що значно скорочує термін їхньої реалізації.

Тож багато роздрібних мереж цього сезону взагалі не розглядають українських фермерів як постачальників цих кісточкових.

Читайте також:

Ціни на смородину

Щодо смородини, то ціна на перші партії сьогодні в середньому на 23% нижча, ніж на початок сезону реалізації цих ягід минулого року. На сьогодні українські садівники готові відвантажувати як червону, так і чорну смородину по 50-70 грн/кг.

На думку ключових гравців ринку, середня ціна на смородину в поточному році може бути нижчою, ніж минулого сезону, що пов'язано зі збільшенням врожайності цієї культури через початок плодоношення нових насаджень.

Читайте також:

За словами садівників, нижчий рівень цін на перші партії червоної та чорної смородини цього сезону пояснюється високою пропозицією сезонних фруктів та ягід на українському ринку, а також досить стриманим попитом у цьому сегменті.

Раніше ми писали, що українські садівники розпочали масові продажі вишні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK