Ціни на кавуни знижуються: скільки заплатимо за кілограм

Ціна на кавун в Україні вже впала нижче за рівень минулого року.
Ціни на кавуни знижуються: скільки заплатимо за кілограм
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні продовжують дешевшати кавуни. Негативну цінову динаміку в цьому сегменті виробники пояснюють різким збільшенням пропозиції баштанних на ринку, повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

"Через спекотну погоду темпи дозрівання цих баштанних у полях суттєво прискорилися. При цьому посуха, яка спостерігається в південних областях, негативно позначається на якості кавунів, що посилює темпи зниження цін у даному сегменті", - йдеться в повідомленні.

Наразі ціна на кавун із місцевих господарств уже опустилася до 10-17 грн/кг, що в середньому на 24% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами експертів, українські виробники змушені реалізовувати кавун за нижчими цінами навіть за умов скорочення виробництва цієї продукції в країні. Основні регіони вирощування цих баштанних, зокрема Херсонська область, сьогодні перебувають під тимчасовою окупацією. Крім того, цього сезону через підрив Каховської ГЕС частина насаджень кавунів (Миколаївська область) була змита.

Читайте також:

Аналітики зазначають, що на сьогодні відпускні ціни на кавун в Україні вже в середньому на 24% нижчі, ніж у першій декаді серпня 2022 року. При цьому виробники не виключають можливості подальшого цінового спаду в цьому сегменті, оскільки пропозиція кавуна щодня зростає, а попит невисокий.

Раніше ми писали, якими будуть ціни на кавуни в серпні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK