Україна збере рекордний урожай гречки: що буде з цінами на крупу

В Україні цього року очікується рекордний урожай гречки.
Україна збере рекордний урожай гречки: що буде з цінами на крупу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

2023 року українські аграрії збирають рекордний урожай гречки. Це стало можливим завдяки рекордній площі посіву цієї культури порівняно з попередніми роками та високій урожайності, повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Читайте також:

За його словами, станом на перший тиждень жовтня аграрії вже намолотили 173,8 тис. тонн гречки, і це ще не кінець збору. Торік усього було зібрано близько 148 тис. тонн.

Висоцький розповів, що навесні сільгосптоваровиробники збільшили площу посіву гречки порівняно з минулим роком на 20 тис. га - до 141,5 тис. га. Це найбільша площа за всі роки незалежності України, яку засівали цією культурою.

Читайте також:

"Уже зібрано врожай з 86% площ порівняно з 49% на аналогічну дату минулого року. Щодо врожайності маємо теж кращі результати: поточний показник дорівнює 1,42 т/га, минулорічний із приблизно такої ж частки площ становив 1,22 т/га. Власне, саме ці фактори в сукупності дали нам можливість збирати рекордний врожай гречки", - підкреслив заступник міністра.

Він додав, що це сприятиме зниженню кінцевих цін на крупу, але відкидати фактор дорогої доробки, логістики, пакування теж не варто.

Раніше ми писали, що держава буде компенсувати частину або повний обсяг витрат на розмінування земель стратегічних підприємств та сільськогосподарських земель.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK