В Україні зросли ціни на огірки: чому це сталося

Навіть після чергового подорожчання тепличні огірки в Україні коштують у середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці жовтня 2022 року.
В Україні зросли ціни на огірки: чому це сталося
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні продовжують зростати ціни на тепличні огірки. Попит на ці овочі залишається досить високим, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, сьогодні українські тепличні комбінати пропонують до продажу огірок по 63-75 грн/кг, що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Позитивний ціновий тренд аналітики ринку пов'язують із високим попитом у цьому сегменті.

"При цьому через прохолодну погоду, що зберігається на більшій частині території країни, вибірки огірка в місцевих стаціонарних комбінатах залишаються малооб'ємними. Це дає можливість виробникам підвищувати відпускні ціни на дану продукцію практично щодня", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Експерти зазначили, що навіть після чергового подорожчання тепличні огірки в Україні коштують у середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці жовтня 2022 року. Водночас оператори ринку не відкидають, що тепличні комбінати будуть і далі робити спроби підвищувати ціни на свою продукцію за умови збереження поточних темпів збуту.

Раніше ми писали, що в Україні почала поступово дорожчати картопля після тривалого періоду цінової стабільності.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK