В Україні подорожчав популярний овоч: які ціни

Українським фермерам вдається підвищувати ціни на якісну моркву.
В Україні подорожчав популярний овоч: які ціни
Ілюстративне фото / Getty Images

Минулого тижня спостерігалося різке зниження цін у сегменті моркви. Однак зараз вартість цих коренеплодів знову почала стрімко зростати, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Тільки з початку поточного тижня морква на українському ринку подорожчала в середньому на 37%, виробники готові відвантажувати продукцію по 6-10 грн/кг.

За словами ключових гравців ринку, подорожчанню моркви сприяє помітне підвищення торговельної активності в цьому сегменті. Водночас більшість господарств призупинили продаж продукції високої якості в очікуванні ще більшого зростання цін і заклали основний обсяг врожаю на зберігання. До реалізації вони пропонують лише надлишки, унаслідок чого пропозиція цього коренеплоду на ринку дещо скоротилася.

Читайте також:

Незважаючи на таке стрімке подорожчання, на сьогодні морква в Україні пропонується до продажу в середньому на 52% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року.

При цьому учасники ринку не виключають, що тенденція зростання цін може бути тимчасовим явищем. Вони вважають, що подальше подорожчання може мотивувати фермерів розпочати розпродаж моркви зі сховищ, що призведе до збільшення постачання та зниження цін.

Раніше ми писали, що в Україні подорожчали майже всі молочні продукти порівняно з минулорічним періодом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK