Ціни на яблука в Україні пішли вниз: чому подешевшав базовий фрукт

Сьогодні відпускні ціни на яблука в Україні фактично відповідають ціновому рівню минулого року.
Ціни на яблука в Україні пішли вниз: чому подешевшав базовий фрукт
Ілюстративне фото / Getty Images

Відпускні ціни на яблука в Україні почали знижуватися після стрімкого подорожчання. Дешевшає переважно та продукція, яку фермери не закладають у сховище через низьку якість. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, з початку поточного тижня мінімальні ціни на яблука опустилися до позначки 8 грн/кг. Водночас продукція вищої якості залишилася в ціновому діапазоні 10-15 грн/кг.

"Аутсайдерами тижня виступили такі сорти як "Джонаголд" і "Ренет Симиренка", а за вищими цінами надходять у продаж "Гала" і "Голден Делішез", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що сьогодні відпускні ціни на яблука в Україні фактично відповідають ціновому рівню минулого року. За словами ключових гравців ринку, це здешевлення є тимчасовою ситуацією, оскільки з настанням холодів відпускні ціни на яблука можуть знову почати зростати.

За даними аналітиків, при цьому українське яблуко продовжує відвантажуватися на експорт.

Читайте також:

"Звісно, на сьогодні це незначні обсяги, але географія країн-покупців українського яблука має всі шанси розширитися вже в цьому сезоні, що згодом може призвести до збільшення обсягів експортованого яблука. Звичайно, багато чого залежатиме і від вартості та можливостей логістики цього сезону", - розповіли експерти.

Раніше ми писали, що в Україні почала поступово дорожчати картопля після тривалого періоду цінової стабільності.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK