В Україні підвищують ціни на картоплю: чому дорожчає

Наразі картопля в Україні вже коштує в середньому на 46% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.
В Україні підвищують ціни на картоплю: чому дорожчає
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні зафіксовано зростання цін на картоплю. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, на сьогодні ціни на якісну картоплю варіюються в межах 8-12 грн/кг, що в середньому на 17% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами виробників, підвищувати вартість у цьому сегменті їм дозволив не тільки високий попит, а й скорочення пропозиції цієї продукції на ринку, оскільки збиральна кампанія в більшості регіонів країни вже фактично завершується.

"Також більшість великих виробників продовжують стримувати продажі картоплі, що зі свого боку тільки підстьобує зростання цін у цьому сегменті. За словами самих фермерів, у поточному сезоні дуже високий відсоток некондиційної продукції, яка не придатна до закладання на тривале зберігання", - йдеться в повідомленні. .

Читайте також:

Аналітики зазначили, що наразі картопля в Україні вже коштує в середньому на 46% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому більшість виробників планують і далі підвищувати ціни на якісну картоплю.

Раніше ми писали, що на цьому тижні українські фермери почали піднімати відпускні ціни на ріпчасту цибулю. Основною причиною подорожчання стало підвищення попиту в цьому сегменті.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK