У магазинах впали ціни на свинину: скільки заплатимо за кілограм м'яса

Свинина в роздріб подешевшала.
У магазинах впали ціни на свинину: скільки заплатимо за кілограм м'яса
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні спостерігалося зниження вартості охолодженої свинини. Протягом жовтня середня ціна на полицях супермаркетів втратила 2%, а середньомісячна впала на 0,7% - до 206,5 грн/кг. Про це повідомляють аналітики асоціації "Свинарі України".

"Помітнішим за середній рівень було зниження цін на стейк та свиняча вирізку, які втратили 1,3% та 1,0% відповідно. Окрім преміальних частин, відповідне здешевлення торкнулося і цінників свинячої лопатки. Зниження середньомісячних цін інших відрубів не перевищило 1 грн/кг", - коментують експерти.

Читайте також:

Як зазначили в АСУ, хоча в жовтні роздрібні ціни на свинину відреагували на зміну закупівельних, зниження останніх було помітнішим.

"Ціни на свинину живою масою восени традиційно знижуються у відповідь до сезонної зміни попиту та пропозиції на ринку. Цьогоріч середня жовтнева ціна втратила 11,8% проти вересневої позначки, проте зміна роздрібної ціни мінімально відобразила досить драматичне коливання котирувань на сировинному ринку", - розповіли аналітики.

asu.pigua.info

За їхніми словами, темпи зниження роздрібних цін на свинину "синхронізувалися" з курятиною.

Читайте також:

"За підсумками жовтня середня ціна курятини також послабилася, втративши 0,6% порівняно з попереднім місяцем (до 131,3 грн/кг у середньому), тоді як середня ціна охолодженої яловичини навпаки додала 1,7% (до 380 грн/кг відповідно)", - додали в АСУ.

Раніше ми писали, що за 9 місяців 2023 року Україна збільшила обсяги експорту м'яса на 10% порівняно з 2022 роком.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK