В Україні переписали ціни на помідори: скільки коштують

Виробники знижують ціни на помідор в умовах скорочення пропозиції овочу.
В Україні переписали ціни на помідори: скільки коштують
Ілюстративне фото / Getty Images

Виробники в Україні змушені знижувати ціни на томат навіть в умовах помітного скорочення пропозиції даної продукції з місцевих тепличних комбінатів. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit

Читайте також:

Так, на сьогодні реалізація основних обсягів тепличного томату здійснюється в межах 45-60 грн/кг, що в середньому на 18% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами виробників, головною причиною негативного цінового тренду в сегменті тепличних томатів є різке зниження попиту на цю продукцію, а також якість пропонованого томату.

"Цього тижня більшість представників тепличних комбінатів повідомили про швидке завершення сезону місцевого тепличного томата. Так, у низці стаціонарних комбінатів уже проводять зачистки й пропонують до продажу залишкові партії томатів, якість яких оцінюють як нижчу за середню", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Аналітики зазначають, що наразі українські тепличні комбінати відвантажують томати в середньому на 10% дешевше, ніж в аналогічний торішній період. Однак не виключено подальше зниження цін.

Раніше ми писали, що в Україні зафіксовано зростання цін на картоплю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK