В Україні дорожчає один із ключових овочів: які ціни

Зростання цін відзначається лише в сегменті продукції високої якості.
В Україні дорожчає один із ключових овочів: які ціни
Ілюстративне фото / Getty Images

Цього тижня українські фермери почали піднімати відпускні ціни на ріпчасту цибулю. Основною причиною подорожчання стало підвищення попиту в цьому сегменті, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

За словами експертів, зростання цін відзначається лише в сегменті продукції високої якості.

Так, сьогодні якісну цибулю українські господарства пропонують до продажу по 10-15 грн/кг, що в середньому на 25% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Основною причиною зростання цін на цибулю аналітики називають збільшення попиту на цю продукцію й загальне зниження пропозиції некондиційної цибулі в місцевих господарствах, яку фермери готові відвантажувати за мінімальними цінами.

Читайте також:

"Якщо ще тижнем раніше стабільний попит мала тільки цибуля високої якості, пропозиція якої була невеликою, зважаючи на бажання фермерів дочекатися вищих цін, то вже сьогодні активно реалізується і менш якісна продукція", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі якісна цибуля на українському ринку коштує в середньому на 45% дешевше, ніж на початку листопада 2022 року. При цьому багато господарств мають намір і надалі підвищувати відпускні ціни в цьому сегменті за умови збереження поточних темпів збуту.

Читайте також:

Раніше ми писали, що в Україні спостерігалося зниження вартості охолодженої свинини. У жовтні середня ціна на полицях супермаркетів втратила 2%, а середньомісячна впала на 0,7% - до 206,5 грн/кг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK