Небезпечні цитрусові: в Україну потрапили мандарини з пестицидами

З якої країни завезли небезпечні мандарини.
Небезпечні цитрусові: в Україну потрапили мандарини з пестицидами
Ілюстративне фото / Getty Images

У цитрусових, які завезли в Україну з Греції, виявили небезпечний пестицид. Шкідливу речовину диметоат знайшли в мандаринах. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Читайте також:

"Через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах і кормах (RASFF) надійшло повідомлення від 20.11.2023 р. №2023.8018 стосовно виявлення диметоату в мандаринах з Єгипту, що експортувалися з Греції (експортер: DROSERO TRADE S.M. P.C., Giannitsa) до України (отримувач: ТОВ "Фудком", вул. Залізничне шосе, 57, м. Київ, 01014; місце доставки: с. Мартусівка, Бориспільський р-н., Київська обл.)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що оператори ринку, які здійснюють обіг вищезгаданої продукції, повинні вилучити небезпечну партію мандарин протягом 2 діб.

Читайте також:

Диметоат - це хімічна діюча речовина пестицидів, використовується для боротьби зі шкідниками в сільському господарстві та інших галузях. Він шкідливий для здоров'я та здатний викликати черевні судоми, діарею, непритомність, блювання.

Раніше ми писали, що в Україну завезли каву, небезпечну для здоров'я. У ній виявили хлорпірифос, який може призвести до негативних наслідків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK