Зростання цін на огірки в Україні триває: скільки коштує кілограм

Українським тепличним комбінатам уже вдається відвантажувати огірок у середньому на 10% дорожче, ніж в аналогічний період 2022 року.
Зростання цін на огірки в Україні триває: скільки коштує кілограм
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні продовжують стрімко зростати ціни на тепличний огірок. Це пов'язано з подальшим скороченням пропозиції місцевого огірка на тлі стабільного попиту з боку як оптових компаній, так і роздрібних мереж, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, сьогодні виробники готові відвантажувати тепличні огірки по 70-85 грн/кг, що в середньому на 14% дорожче, ніж тижнем раніше.

"На сьогодні більшість стаціонарних тепличних комбінатів України вже заявили про фактичне завершення сезону реалізації огірка поточного обороту. Наразі продажі ведуть лише поодинокі господарства, при цьому якість пропонованої продукції найчастіше залишає бажати кращого", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Експерти впевнені, що тенденція зростання цін на тепличний огірок в Україні збережеться й надалі.

При цьому українським тепличним комбінатам уже вдається відвантажувати огірок у середньому на 10% дорожче, ніж в аналогічний період 2022 року.

Раніше ми писали, що в Україні в жовтні 2023 року середні споживчі ціни на продукти харчування зросли проти вересня на 1%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK