В Україні оновили ціни на овоч борщового набору: скільки тепер коштує

Ціна на буряк в Україні опустилася нижче торішнього рівня.
В Україні оновили ціни на овоч борщового набору: скільки тепер коштує
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні спостерігається тенденція зниження вартості столового буряка. Відпускні ціни на коренеплід уже в середньому на 20% нижчі, ніж у середині листопада 2022 року. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, сьогодні основні угоди з продажу столового буряка укладаються по 5-8 грн/кг, що в середньому на 19% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Експерти зазначають, що основною причиною знижувального цінового тренду в цьому сегменті є збільшення обсягів пропозиції столового буряка на ринку на тлі стриманого попиту на дану продукцію.

За словами самих виробників, поточного тижня оптові компанії та роздрібні мережі знизили обсяги закупівель столового буряка, посилаючись на низькі темпи збуту цього коренеплоду в роздробі. Унаслідок більшість власників якісних буряків вважають за краще утримуватися від продажів в очікуванні зростання цін в даному сегменті.

Читайте також:

Як вважають гравці ринку, передумов для зміни цієї ситуації в кращий бік поки не передбачається.

Раніше ми писали, що нині на українському ринку відчувається дефіцит пропозиції якісного огірка. При цьому вартість овочу знову почала зростати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK