Популярний овоч злетів у ціні: українцям доведеться більше платити за "другий хліб"

Ціни на картоплю в Україні вдвічі вищі за торішні й продовжують зростати.
Популярний овоч злетів у ціні: українцям доведеться більше платити за "другий хліб"
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні виробники картоплі впевнено підвищують відпускні ціни на свою продукцію. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, лише з початку поточного тижня картопля зросла в ціні до 10-14 грн/кг, що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами виробників, підвищувати ціни в цьому сегменті їм дозволяє не лише високий попит, а й скорочення пропозиції даної продукції з дрібних господарств населення, оскільки через погіршення погодних умов більшість виробників не має змоги відвантажувати свою продукцію на ринок.

Експерти додали, що на сьогодні картопля в Україні вже коштує в середньому вдвічі дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте також:

"При цьому оператори ринку зазначають, що зростання цін не сприяло зниженню попиту на картоплю, у зв'язку з чим вони не виключають, що наступного тижня фермери будуть намагатися в черговий раз підвищити ціни в цьому сегменті", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що в Україні продовжують стрімко зростати ціни на тепличний огірок. Це пов'язано з подальшим скороченням пропозиції місцевого огірка на фоні стабільного попиту з боку оптових компаній, так і роздрібних мереж.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK