Ціни на картоплю стрімко зростають: чому в Україні дорожчає важливий овоч

Українські фермери намагаються й далі підвищувати ціни на картоплю.
Ціни на картоплю стрімко зростають: чому в Україні дорожчає важливий овоч
Ілюстративне фото / pixabay.com

В Україні цього тижня вкотре подорожчала картопля. Відпускні ціни підвищилися до 15-20 грн/кг, що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці 2023 року. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

На думку експертів, головною причиною чергового подорожчання в цьому сегменті стало загальне скорочення пропозиції картоплі в місцевих господарствах.

"Річ у тім, що багато українських виробників, які не мають потужностей для тривалого зберігання, завершили продажі картоплі ще в першій половині поточного сезону", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що представники оптових компаній скаржаться на відсутність необхідних обсягів якісної картоплі в місцевих господарствах. Фермери зі свого боку пов'язують проблеми якості картоплі з несприятливими погодними умовами в період збирання.

Читайте також:

Унаслідок відпускні ціни на картоплю в Україні на сьогодні вже в середньому в 3,9 раза вищі, ніж на початку січня минулого року. Ба більше, багато гравців ринку впевнені, що вже найближчим часом темпи подорожчання цієї продукції помітно прискоряться.

Раніше ми писали, що кава знову подорожчає через низький урожай робусти.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK