Деякі українці можуть втратити право на землю з 2025 року: як цього уникнути

Після 1 січня 2025 року в Україні всі незатребувані паї будуть визнані безхазяйними.
Деякі українці можуть втратити право на землю з 2025 року: як цього уникнути
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Українці, які не оформили право власності на свої паї, можуть втратити землю. З 1 січня 2025 року незатребувані ділянки перейдуть у власність територіальної громади, на території якої вони знаходяться. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Денис Башлик.

Читайте також:

"Відповідно до частини четвертої та п’ятої статті 13 Закону України "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)" у разі, якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки", - йдеться в повідомленні.

Після 1 січня 2025 року незатребувані ділянки будуть визнані безхазяйними. Їх передадуть у комунальну власність територіальної громади, на території якої вони розташовані.

Читайте також:

Тим, у кого наявні сертифікати на земельну частку (пай), що не замінені на витяг із Реєстру речових прав на право власності на земельну ділянку, потрібно терміново оформити право власності.

Раніше ми писали, що з 1 січня 2024 року в Україні почався другий етап земельної реформи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK