Уперше з жовтня: ціни на картоплю в Україні нарешті рушили вниз

Попри зниження цін, картопля в Україні надходить у продаж у середньому у 2,9 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.
Уперше з жовтня: ціни на картоплю в Україні нарешті рушили вниз
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні вперше з жовтня 2023 року подешевшала картопля. Збільшення пропозиції продукції вже негативно вплинуло на ціни в цьому сегменті, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

"Якщо з другої половини жовтня 2023 року фермери практично щотижня підвищували ціни на картоплю, то вже сьогодні більшість виробників змушені переглядати ціни на дану продукцію в бік зниження", - йдеться в повідомленні.

Так, на сьогодні картопля надходить у продаж по 16-22 грн/кг, що в середньому на 11% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Як розповіли аналітики, ще наприкінці минулого тижня пропозиція картоплі на ринку України значно збільшилася, оскільки фермери, які раніше утримувалися від продажів в очікуванні подальшого зростання цін, почали розпродавати наявні обсяги цієї продукції. Виробники ухвалили таке рішення у зв'язку зі стрімким погіршенням якості картоплі в сховищах.

Читайте також:

Зазначається, що, попри зниження цін, наразі картопля в Україні надходить у продаж у середньому у 2,9 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. 

Раніше ми писали, що ціна картоплі в Україні може сягнути 40 гривень за кілограм.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK