В Україні знижується попит на картоплю: які ціни на "другий хліб"

Інтерес покупців залишається вкрай низьким, незважаючи на зниження цін на картоплю.
В Україні знижується попит на картоплю: які ціни на "другий хліб"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні за останні кілька днів помітно впали продажі картоплі. Унаслідок чого фермери змушені знижувати ціни на продукцію, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

За словами експертів, цього тижня пропозиція картоплі на українському ринку значно збільшилася, оскільки фермери, які раніше утримувалися від продажів в очікуванні зростання цін, почали розпродавати наявні обсяги картоплі. 

"Ухвалити таке рішення виробники були змушені у зв'язку зі зниженням попиту і погіршенням якості даної продукції", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сьогодні фермери готові відвантажувати якісну картоплю за 14-20 грн/кг, що в середньому на 12% дешевше, ніж тижнем раніше. Але інтерес покупців залишається вкрай низьким.

Читайте також:

Аналітики додали, що наразі картопля в Україні все ж коштує в середньому в 3 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому з огляду на досить низький попит на продукцію українські фермери не виключають можливості подальшого здешевлення в цьому сегменті.

Раніше ми писали, що в Україні вперше з жовтня 2023 року подешевшала картопля. Збільшення пропозиції продукції вже негативно вплинуло на ціни в цьому сегменті.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK