Ціни на цибулю почали знижуватися вперше з початку року: скільки коштує зараз

В аналогічний період минулого року ріпчаста цибуля в Україні надходила в продаж у середньому в 3,6 раза дорожче, ніж сьогодні.
Ціни на цибулю почали знижуватися вперше з початку року: скільки коштує зараз
Ілюстративне фото / Getty Images

Цього тижня українські фермери почали розпродавати ріпчасту цибулю зі сховищ, унаслідок чого ціна на продукцію почала знижуватися вперше з початку 2024 року. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, на сьогодні рапчаста цибуля надходить у продаж по 8-14 грн/кг, що в середньому на 20% дешевше, ніж тижнем раніше.

"Якщо тижнем раніше багато фермерів ще утримувалися від реалізації ріпчастої цибулі, сподіваючись на підвищення відпускних цін, то вже поточного тижня господарства вирішили почати продаж наявних запасів. Приступити до активної реалізації наявних запасів цибулі виробники змушені через поступове зниження якості цієї продукції", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ситуації, що склалася, власники якісної цибулі ухвалили рішення зовсім відмовитися від продажів і заявили про свій намір відновити реалізацію не раніше середини березня поточного року.

Читайте також:

За словами експертів, в аналогічний період минулого року ріпчаста цибуля в Україні надходила в продаж у середньому в 3,6 раза дорожче, ніж сьогодні.

Раніше ми писали, що в Україні помітно впали продажі картоплі. Унаслідок чого фермери змушені знижувати ціни на продукцію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK