Ціни знову зростають: в Україні дорожчає важливий овоч

Наразі українські виробники готові вести відвантаження такої продукції не нижче, ніж по 16-23 грн/кг, що в середньому на 14% дорожче, ніж тижнем раніше.
Ціни знову зростають: в Україні дорожчає важливий овоч
Ілюстративне фото / Getty Images

На українському ринку картоплі спостерігається дефіцит якісної продукції, унаслідок чого знову зростають ціни на важливий овоч. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Зазначається, що оптові компанії та роздрібні мережі все частіше стикаються з проблемою закупівлі необхідних обсягів якісної картоплі. Така ситуація дозволяє фермерам впевнено підвищувати ціни на овочі високої якості.

Так, зараз українські виробники готові вести відвантаження такої продукції не нижче, ніж по 16-23 грн/кг, що в середньому на 14% дорожче, ніж тижнем раніше.

Читайте також:

"Наразі запаси картоплі високої якості в українських господарствах уже досить обмежені, тоді як попит на цю продукцію продовжує зростати. Це і є основною причиною зростання цін", - йдеться в повідомленні.

За словами експертів, в умовах, що склалися, фермерам вдається підвищувати ціни й на менш якісну продукцію.

Читайте також:

Нині картопля в Україні вже коштує в середньому у 2,8 раза дорожче, ніж на початку березня 2023 року. Оператори ринку не виключають, що ціни на неї зростатимуть і далі, оскільки пропозиція картоплі продовжує скорочуватися.

Раніше ми писали, що Україна продовжує нарощувати експорт цибулі на тлі зростаючого дефіциту цибулі в Євросоюзі та зниження цін в нашій країні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK