Свинина стала доступнішою для українців: як змінилися ціни на м'ясо в лютому

Середня ціна кілограма охолодженої свинини за підсумками лютого склала 190,8 грн/кг.
Свинина стала доступнішою для українців: як змінилися ціни на м'ясо в лютому
Ілюстративне фото / Getty Images

У лютому 2024 року продовжилося зниження цін на свинину в національних торгових мережах. Про це повідомили аналітики асоціації "Свинарі України" (АСУ).

Читайте також:

Так, середня ціна кілограма охолодженої свинини за підсумками лютого склала 190,8 грн/кг, що на 5,6 грн/кг чи 2,8% дешевше, ніж у січні. 

"Найпомітніше - на 8,5% - проти середньої ціни минулого місяця знизилися ціни на свинячий ошийок. Трохи менше зниження цін, але все ж вище за середнє, торкнулося тазостегнової частини і корейки, ціна яких "просіла" на 8,5 грн/кг (4,7% та 4% відповідно). Преміальніші вирізка та стейк навпаки демонструють більшу стійкість: ціни на ці м'ясні напівфабрикати в лютому послабилися на 1,6% та 1,4% порівняно з попереднім місяцем", - розповіли експерти.

Водночас в АСУ констатують незначне зміцнення середніх цін закупівлі свинини проти першого місяця року. 

Читайте також:

"Середня ціна закупівлі в лютому склала 60,0 грн/кг із ПДВ, що на 1,9% чи на 1,1 грн/кг із ПДВ вище за січневий показник. Продовження негативної цінової динаміки роздрібних цін пов'язано з розсинхронізованістю з закупівельними", - пояснили аналітики.

Раніше ми писали, що на українському ринку картоплі спостерігається дефіцит якісної продукції, унаслідок чого знову зростають ціни на важливий овоч.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK