Компенсації на 3 млрд грн: фермери в Україні отримають гроші на розмінування сільгоспземель

На програму компенсації витрат за гуманітарне розмінування в держбюджеті на 2024 рік закладено 3 млрд гривень.
Компенсації на 3 млрд грн: фермери в Україні отримають гроші на розмінування сільгоспземель
Ілюстративне фото / Getty Images

Кабінет Міністрів затвердив порядок компенсації витрат фермерам за гуманітарне розмінування сільськогосподарських земель. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні 12 березня. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

"Сьогоднішнє рішення уряду дасть змогу фермерам вже цієї весни укладати контракти як з державними, так і приватними  операторами протимінної діяльності на очищення сільськогосподарських земель й отримати компенсацію з державного бюджету. Це потужний крок до запуску ринку гуманітарного розмінування", - прокоментувала міністр економіки Юлія Свириденко.

Зазначається, що на програму компенсації витрат за гуманітарне розмінування в держбюджеті на 2024 рік закладено 3 млрд гривень. Держава компенсуватиме  80% вартості розмінування ділянки фермерам, які працюють на власній чи орендованій землі. 

Читайте також:

Ціна на послуги з розмінування визначатиметься на відкритих торгах у системі Prozorro. Компенсація надаватиметься лише раз за одну забруднену ділянку.

При цьому не зможуть претендувати на компенсації фермери, проти яких Україна запровадила санкції, або ж кінцеві власники с/г товаровиробника є громадянами країни-агресора. Фермери, які перебувають у стадії ліквідації чи банкрутства, а також ті, хто мають податковий борг, теж не зможуть отримати компенсації.

Читайте також:

Імовірно забрудненими та забрудненими залишаються 156 000 км кв. українських територій. Зокрема, це землі сільськогосподарського призначення.

"Ціль Міністерства економіки України - за 10 років очистити 80% забруднених земель і зробити їх безпечними для використання", - йдеться в повідомленні.

me.gov.ua

Раніше ми писали, що в Україні вводиться новий фінансовий інструмент для кредитування сільськогосподарського виробництва - аграрні ноти.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK