Аграріям в Україні компенсуватимуть витрати на розмінування землі - Мінекономіки

Мінекономіки запускає програму компенсації фермерам, які розміновуватимуть свої землі, залучаючи сертифікованих операторів протимінної діяльності.
Аграріям в Україні компенсуватимуть витрати на розмінування землі - Мінекономіки
Ілюстративне фото / Getty Images

Міністерство економіки продовжує працювати над запуском ринку розмінування в Україні. Про це повідомила пресслужба відомства.

Читайте також:

Зазначається, що минулого тижня відбулася робоча зустріч за участі заступника міністра економіки Ігоря Безкаравайного, експертів ПРООН, представників операторів протимінної діяльності (ПМД), на якій обговорили принцип формування вартості робіт із розмінування.

За словами Безкаравайного, цього року Мінекономіки запускає програму компенсації фермерам, які розміновуватимуть свої землі, залучаючи сертифікованих операторів протимінної діяльності.

"Уряд компенсуватиме фермерам частину витрат на розмінування. На ці потреби в бюджеті закладено 3 мільярди гривень. Необхідно забезпечити такий підхід до ціноутворення, який, з одного боку, є достатньо гнучким в умовах невизначеності точних умов роботи операторів на конкретній ділянці та є привабливим для їх роботи, а з іншого - забезпечує ефективність використання державних та донорських коштів", - заявив заступник міністра економіки.

Читайте також:

Зі свого боку представники 17 операторів ПМД надали свої розрахунки щодо вартості робіт із розмінування. Отримана інформація дозволить уніфікувати підходи до визначення цін на послуги з розмінування залежно від складності роботи, яку потрібно буде виконати.

Раніше ми писали, що Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, яким звільнила аграріїв від сплати податків на заміновані, забруднені та окуповані землі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK