Земля в Україні рекордно подорожчала: яка вартість гектара

Цінність сільгоспземель в Україні є найвищою з липня 2021 року.
Земля в Україні рекордно подорожчала: яка вартість гектара
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У травні 2024 року ціни купівлі-продажу сільгоспземель в Україні суттєво зросли порівняно з попередніми місяцями й наразі є найвищими за весь період існування ринку землі. Про це йдеться в дослідженні Київської школи економіки (KSE).

Читайте також:

Зазначається, що середньозважена ціна гектара в травні становила 45 тис. грн, що на 8,2% більше від цін у квітні 2024 року та на 5,6% більше від цін у березні цього року. 

За словами експертів, враховуючи незначне зниження цін у квітні 2024 року, зростання вартості сільгоспземель у травні цього року навряд чи можна вважати довгостроковим трендом. 

Читайте також:

"Проте варто відзначити, що з початку 2024 року середні ціни на землю залишаються значно вищими, ніж у попередні періоди. Відтак можна констатувати, що відкриття ринку земель для юридичних осіб у січні 2024 року спричинило структурні зміни умов на ринку і як наслідок призвело до збільшення вартості сільгоспземель", - зазначили в KSE.

Раніше ми писали, що в Україні стартувала програма компенсації фермерам витрат на гуманітарне розмінування земель сільськогосподарського призначення, зокрема для фермерів, які вже розмінували власні ділянки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK