Ціни нижчі за минулорічні: в Україні дешевшає важливий овоч

Знижувальний ціновий тренд продиктований насамперед великою пропозицією продукції на ринку, тоді як попит на цибулю є досить невисоким.
Ціни нижчі за минулорічні: в Україні дешевшає важливий овоч
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні знову дешевшає ріпчаста цибуля. Ціни на цю продукцію впали нижче за рівень минулого року, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, сьогодні фермери готові відвантажувати цибулю по 7-13 грн/кг, що в середньому на 17% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами учасників ринку, знижувальний ціновий тренд продиктований насамперед великою пропозицією продукції на ринку, тоді як попит на цибулю є досить невисоким. Більшість господарств почали активно розпродувати наявні запаси некондиційної продукції.

Читайте також:

При цьому ряд фермерів зазначає, що через погодні особливості цього сезону дуже мало якісної цибулі, придатної для закладки на зберігання. Через це помітно зросли відсоток втрат та частка некондиційної продукції, яку виробники прагнуть збути насамперед.

Аналітики наголосили, що наразі ціна на цибулю в Україні вже в середньому на 12% нижча, ніж у середині серпня 2023 року.

Читайте також:

Проте деякі гравці ринку впевнені, що вже у вересні ситуація зміниться. До цього моменту запаси цибулі в господарствах суттєво скоротяться, і ціни на цю продукцію підуть угору.

Раніше ми писали, що в Україні закінчується сезон кавуна. Потрібно поспішати купити ягоду, тому що через тиждень-два пропозиція на ринку суттєво зменшиться



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK