В Україні зростають ціни на огірки: що спровокувало подорожчання овочів

На сьогодні тепличний огірок в Україні надходить у продаж в середньому у 2,2 раза дорожче, ніж у середині серпня минулого року.
В Україні зростають ціни на огірки: що спровокувало подорожчання овочів
Ілюстративне фото / pixabay.com

Цього тижня тепличні комбінати України знову підвищили відпускні ціни на огірки, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Лише за поточний тиждень ціни на тепличні огірки в Україні зросли в середньому на 14%, і сьогодні продукція пропонується до продажу по 40-60 грн/кг.

При цьому українські виробники відзначають високий попит на тепличні овочі в розпал сезону, тоді як пропозиція цієї продукції з місцевих господарств залишається вельми обмеженою. 

За словами ключових гравців ринку, різкі температурні перепади, зафіксовані в країні в липні, спровокували поширення хвороб огірків, що призводить до проблем з вибірками. Також цю ситуацію погіршують спека й посуха.

Читайте також:

Як зазначили аналітики, високий попит на огірок на тлі вельми обмеженої пропозиції призвів до того, що на сьогодні тепличний огірок в Україні надходить у продаж в середньому у 2,2 раза дорожче, ніж у середині серпня минулого року.

Нагадаємо, в Україні вже закінчується сезон кавуна. Потрібно поспішати купити ягоду, тому що через тиждень-два пропозиція на ринку суттєво зменшиться.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK