В Україні підняли ціни на цибулю: чому подорожчав важливий овоч

Пропозиція якісної цибулі на ринку досить обмежена, оскільки багато господарств продовжують утримуватися від реалізації цієї продукції.
В Україні підняли ціни на цибулю: чому подорожчав важливий овоч
Ілюстративне фото / Getty Images

На поточному тижні українські фермери отримали можливість підвищити відпускні ціни на ріпчасту цибулю. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

Як зазначили експерти, попит у цьому сегменті залишається на досить високому рівні. При цьому більшість господарств уже завершили збиральні роботи, унаслідок чого пропозиція продукції з поля різко скоротилася.

Сьогодні ціни на цибулю в українських господарствах варіюються в межах 10-15 грн/кг залежно від якості та обсягів запропонованих партій овочів. Нинішні ціни в середньому на 16% вищі, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Читайте також:

Пропозиція якісної цибулі на ринку досить обмежена, оскільки багато господарств продовжують утримуватися від реалізації цієї продукції.

"У поточному сезоні українські фермери заявляють про більш високий відсоток некондиційної продукції в сегменті ріпчастої цибулі через несприятливі погодні умови влітку поточного року. Водночас торгові компанії, які закуповують цибулю для подальшої закладки на зберігання, мають серйозні труднощі з придбанням необхідних партій цієї продукції прийнятної якості", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Аналітики додали, що наразі ціни на цибулю в Україні вже в середньому на 33% вищі, ніж в аналогічний період попереднього року. Більшість великих господарств мають намір і надалі підвищувати вартість якісної продукції за умови збереження поточних темпів збуту.

Раніше ми писали, що в Україні продовжують зростати ціни на тепличні огірки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK