На українському ринку спостерігається зниження відпускних цін на картоплю, що пов'язано з низьким споживчим попитом. Про це повідомили аналітики EastFruit.
Експерти пояснюють здешевлення продукції збільшенням обсягів некондиційної картоплі, що надходить на ринок. Фермери змушені прискорено розпродавати запаси зі сховищ, оскільки якість продукції погіршується після настання відносно теплої погоди.
Наразі вартість картоплі в Україні варіюється від 16 до 26 грн за кілограм, що в середньому на 12% менше, ніж наприкінці попереднього робочого тижня.
При цьому аграрії відзначають значні запаси картоплі в сховищах, однак попит залишається невисоким. Щоб стимулювати продажі та звільнити склади перед початком польових робіт, виробники поступово знижують ціни.
Незважаючи на цю тенденцію, вартість картоплі все ще на 23% вища, ніж в аналогічний період минулого року. Аналітики попереджають, що до завершення поточного маркетингового сезону можливі подальші цінові коливання в цьому сегменті ринку.
Раніше ми писали, що протягом 1,5-2 місяців в Україні очікується суттєве зниження цін на яйця.