З початку поточного тижня в Україні почали знижуватися ціни на моркву. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
За словами експертів, основною причиною здешевлення цієї продукції стало збільшення пропозиції моркви на ринку.
Читайте також: В Україні подорожчали імпортні томати: що призвело до зростання цін
"Більшість українських фермерів вважали недоцільним надалі зберігати ці коренеплоди й масово почали продавати моркву зі сховищ, що зі свого боку відразу позначилося на відпускних цінах у цьому сегменті", - йдеться в повідомленні.
Так, сьогодні українські фермери готові відвантажувати моркву від 18 до 25 грн/кг, що в середньому на 18% дешевше, ніж тижнем раніше.
Читайте також: В Україні знижують ціни на капусту: скільки потрібно заплатити
Зазначається, що негативний вплив на ціни в цьому сегменті чинить збільшення пропозиції моркви з місцевих господарств. Через перебої в подачі електроенергії якість продукції в сховищах дрібних господарств стрімко погіршується, що змушує фермерів розпродувати наявні запаси цього коренеплоду.
Незважаючи на цінове зниження, сьогодні морква в Україні коштує в середньому в 1,9 раза дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період.
Раніше ми писали, що в Україні сильно подорожчала ріпчаста цибуля. Відпускні ціни встановили черговий рекорд, подолавши позначку 30 грн/кг.