В Україні хочуть спростити процес призначення субсидій та пільг: Кого торкнеться

Мінсоцполітики ініціює вирішення проблем призначення субсидій і пільг в умовах війни.
В Україні хочуть спростити процес призначення субсидій та пільг: Кого торкнеться
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Міністерство соціальної політики пропонує оновити механізм призначення субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання пічного побутового палива й скрапленого газу. Про це повідомила пресслужба відомства.

Читайте також:

Так, Мінсоцполітики пропонує здійснювати призначення субсидій і пільг через Пенсійний фонд України.

"Використання ІТ-систем Пенсійного фонду дозволить прийняти документи громадян на отримання житлових субсидій і пільг у будь-якій точці України. Наприклад, субсидію для громадян, які проживали в Херсонській чи Запорізькій області, можна буде призначити у Львові чи Вінниці", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це не матиме жодного впливу на діючих отримувачів пільг та житлових субсидій, які не змінювали місце проживання. А для осіб, які вимушено змінили місце проживання в зв’язку з бойовими діями, надасть можливість звернутися з питання призначення житлової субсидії чи надання пільг до органів ПФУ, а також до ЦНАПів або онлайн до місцевих органів.

Читайте також:

У міністерстві нагадали, що наразі прийом документів і призначення субсидій та пільг здійснюється управліннями соціального захисту населення (УСЗН), на місцевому рівні, і з прив’язкою до місця, де розміщено відповідний УСЗН. Оригіналом поданих документів є паперова форма.

Під час війни опрацювання заяв на субсидії та пільги в громадах, де тривають бойові дії, неможливе. А в тих громадах, куди переміщаються громадяни, процедура призначення складна й тривала. Це займає від кількох тижнів до кількох місяців, протягом яких людина залишається без виплат.

Раніше ми писали, що безробітні українці можуть розраховувати на субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK