В Україні зростають обсяги безготівкових розрахунків: На що витрачали гроші в серпні

Загалом оплати покупок банківськими картками в мережі POS-терміналів ПриватБанку в серпні зросли на 5,5% порівняно з липнем.
В Україні зростають обсяги безготівкових розрахунків: На що витрачали гроші в серпні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У серпні українці трохи меньше витрачали на їжу та пальне, більше - на ліки, промислові товари та заклади харчування. Про це повідомила пресслужба ПриватБанку.

Обсяги оплат картками в малому бізнесі продовжують зростати. У серпні малий бізнес та підприємці продали товарів та послуг за безготівку на 2,1% більше ніж у липні. Безготівковий товарообіг у торгових мережах зріс на 1,8%.

Читайте також:

Згідно зі статистикою ПриватБанку, загалом оплати покупок банківськими картками в мережі POS-терміналів банку в серпні зросли на 5,5% порівняно з липнем.

Минулого місяця українці менше витрачали на харчі. Обсяги оплат картками в продуктових магазинах упали на 4%. Однак частка витрат на їжу в загальних карткових витратах становить понад 45%. Майже на 10% зменшилися обсяги безготівкових витрат на пальне. На 4% зменшилися витрати українців на купівлю електроніки та побутової техніки.

Читайте також:

Водночас витрати на ліки та медичні товари в серпні зросли на 4%. Також українці на 3% більше витрачали на промислові товари, одяг та взуття, на 2,3% більше - на кафе та ресторани.

У ПриватБанку додали, що в серпні кількість встановлених банком нових POS-терміналів зросла на 6 тисяч. 

Раніше ми писали, що в липні український споживчий ринок майже повністю оговтався від падіння перших місяців війни. Кількість оплат картками покупок у торгівлі зросла на 5,9% до 199 млн транзакцій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK