Овочі в Україні знову подорожчали: Скільки потрібно заплатити за томати й капусту

В Україні зросли ціни на томати та інші овочі.
Овочі в Україні знову подорожчали: Скільки потрібно заплатити за томати й капусту
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні спостерігається подорожчання томатів, цвітної та пекінської капусти. Через дощі збір урожаю овочів уповільнився, унаслідок чого зросли ціни. Про це пише AgroTimes.

Так, на найбільшому гуртовому ринку заходу України "Шувар" томати-сливки за 2 дні подорожчали з 27-28 грн/кг до 30 грн/кг. Вартість круглих помідорів зросла з 28 грн/кг до 30-32 грн/кг, "Примадонна" коштує вже 25 грн/кг. Тепличні чорні та рожеві томати продаються по 60 грн/кг.

Читайте також:

Водночас додав у ціні червоний кубовидний перець - з 60 грн/кг до 63 грн/кг, перець капія став дорожчим на 5 грн/кг і коштує 60 грн/кг. При цьому вартість зеленого та білого видів перців залишилася незмінною, а саме 45 грн/кг.

Крім того, подорожчала пекінська капуста. Її ціна піднялася з 35-40 грн/кг до 40-43 грн/кг. Цвітна капуста подорожчала з 45 грн/кг до 50 грн/кг.

Читайте також:

Не змінилася вартість огірків та кабачків - 48-50 грн/кг та 33 грн/кг відповідно.

Натомість ціни на овочі борщового набору залишаються стабільними. Картоплю можна купити за 5 грн/кг, цибулю - 25-26 грн/кг, буряк - 8-9 грн/кг, моркву - 18-25, часник - 85-130 грн/кг.

Раніше ми писали, що в Україні ростуть відпускні ціни на яблука та збільшується попит на них. Подорожчання спричинене скороченням пропозиції сезонних фруктів на українському ринку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK