Українці почали відчувати фінансові складнощі через війну - опитування

Фінансові складнощі для більшості громадян України - це відносно нове явище.
Українці почали відчувати фінансові складнощі через війну - опитування
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початком війни українці почали відчувати фінансові складнощі, їм стало не вистачати грошей до зарплати. Через втрату роботи та зниження рівня доходів більше половини громадян не можуть робити заощадження. Про це свідчать результати дослідження кадрового порталу grc.ua.

Читайте також:

Так, 26% опитаних жінок та 24% чоловіків відзначили, що з початку війни вони втратили роботу й перебувають у пошуку джерел заробітку. З-поміж працюючих респондентів 30% жінок і 26% чоловіків говорять про те, що їм ледве вистачає грошей до зарплати.

Серед тих українців, хто має змогу заощаджувати, найбільше тих, хто робить це дуже зрідка. 21% чоловіків та 19% жінок зазначили, що можливість робити заощадження в них з’являється вкрай нечасто.

Читайте також:

Продукти харчування - це головна категорія витрат як для чоловіків, так і для жінок. Також рівноцінно важливою і для чоловіків, і для жінок є сплата комунальних платежів.

Повідомляється, що жінки витрачають більше коштів, ніж чоловіки, на медичні послуги, благодійність та допомогу ЗСУ, освіту, одяг та взуття. Водночас чоловіки частіше витрачають зароблені гроші на транспорт і власний автомобіль, виплату кредитів, розваги та дітей.

Раніше ми писали, що у вересні обсяги сплати покупок картками через безготівкову мережу ПриватБанку збільшилися на 4% (до 53,1 млрд грн) порівняно із серпнем.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK