Відключення світла в Україні: Як зберігати продукти в холодильнику

Що потрібно зробити, щоб продукти в холодильнику не псувалися якнайдовше при відключеннях світла.
Відключення світла в Україні: Як зберігати продукти в холодильнику
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Під час тривалих відключень світла однією з найпоширеніших проблем є псування продуктів харчування в холодильнику. У Мінреінтеграції підготували декілька рекомендацій, як зберігати їжу за таких умов.

Читайте також:

Так, українцям радять:

  1. Заздалегідь придбати контейнери із сухим льодом або заморозити воду у звичайних пластикових пляшках із-під напоїв. Тримати їх у морозильній камері холодильника на випадок відсутності електроенергії.
  2. Якщо немає світла, розкласти раніше підготовлені ємності з льодом на нижню полицю холодильника та верхню полицю морозильної камери. Так можна продовжити час перебування продуктів у вимкненому холодильнику більш ніж на 4 години. Завдяки використанню сухого льоду тривалість зберігання може збільшитися до 2 діб.
  3. За відсутності електроенергії протягом 4 годин і більше продукти краще згрупувати разом у морозильній камері. Заповнена вона тримає холод до 48 годин, наполовину порожня - лише 24 години.
  4. Якщо світла немає, намагатися якомога менше відчиняти дверцята холодильника. Так можна запобігти потраплянню теплого повітря, адже оптимальна температура в ньому повинна бути не вищою за +4°С, а в морозилці - не перевищувати -4°С.
  5. Продукти, які мають температуру не вище +4°С або на яких зберігаються крижані кристали, можна безпечно заморозити повторно або приготувати.

Раніше ми писали, як повернути кошти, якщо при користуванні банкоматом чи терміналом вимкнули світло.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK