Виплата додаткової грошової винагороди військовим: що змінилося з 1 лютого

Як зміниться виплата грошового забезпечення військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях.
Виплата додаткової грошової винагороди військовим: що змінилося з 1 лютого
Ілюстративне фото / EPA/UPG

З 1 лютого 2023 року почав діяти новий Порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС. Про це повідомив заступник начальника управління соціальної підтримки - начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати полковник Олег Рогаль, передає АрміяInform.

Як зазначено в постанові Кабміну 28 лютого 2022 року №168, додаткову грошову винагороду 30 тисяч та 100 тисяч гривень військовослужбовцям виплачуватимуть по-новому. Виплати залежатимуть від того, чи перебуває військовий в тилу або безпосередньо в зоні проведення бойових дій.

Читайте також:

За словами Рогаля, з 1 лютого виплати додаткової винагороди 100 тисяч гривень військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях безпосередньо на лінії зіткнення, не зміняться - як були торік 100 тисяч гривень, так і залишиться. Однак з 1 лютого збільшиться розмір щомісячного грошового забезпечення військовослужбовців в середньому на 50%.

"Тобто якщо військовослужбовець отримував 13 тисяч гривень - це мінімальне грошове забезпечення було минулого року, то з 1 лютого цього року військовослужбовець отримуватиме мінімальне грошове забезпечення понад 20 тисяч гривень - три мінімальні заробітні плати. На "передній" лінії військовослужбовець з мінімальним грошовим забезпеченням 20 тисяч гривень отримуватиме разом із додатковою нагородою 100 тисяч гривень 120 тисяч гривень на місяць", - розповів полковник.

Читайте також:

Він додав, що, крім військовослужбовців, які беруть участь у бойових діях на лінії зіткнення, 100 тисяч гривень також будуть отримувати за час виконання бойових завдань:

  • військовослужбовці ракетних військ й артилерії;
  • льотчики за час виконання польотів у районах ведення бойових дій;
  • моряки;
  • військові медики (цьогоріч їх виділили в окрему категорію як військовослужбовці, які матимуть винагороду 100 тисяч гривень щомісяця);
  • зенітно-ракетні війська і протиповітряні війська, які виконують завдання в районі проведення бойових дій.

Винагороду в 30 тисяч гривень щомісяця отримуватимуть військовослужбовці, які входять до складу угруповань Сил оборони країни і які виконують бойові або спеціальні завдання згідно з бойовими наказами або розпорядженнями командирів військових частин.

Читайте також:

"Крім того, таку винагороду отримуватимуть військовослужбовці, які виконуватимуть завдання всебічного забезпечення угруповань Сил оборони, а також військовослужбовці, які перебувають у підрозділах, що зараховані до складу резерву Головнокомандувача ЗСУ. 30 тисяч гривень будуть виплачуватися тільки за період виконання цих бойових спеціальних завдань", - пояснив Рогаль.

Він також зазначив, що грошова винагорода не буде виплачуватися тим військовослужбовцям, які проходять службу у військових частинах та підрозділах, що не входять до складу угруповань Сил оборони або резерву Головнокомандувача й перебувають поза межами районів ведення бойових дій. Це можуть бути навчальні центри, органи військового управління, тилові бази тощо.

Раніше ми писали, яка відповідальність загрожує чоловікам, які ухиляються від мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK