Кабмін затвердив новий порядок бронювання військовозобов'язаних: деталі

Кабмін розширив перелік підприємств, які можуть бронювати військовозобов'язаних працівників.
Кабмін затвердив новий порядок бронювання військовозобов'язаних: деталі
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Кабінет Міністрів України ухвалив новий порядок бронювання військовозобов'язаних. Про це повідомили в Мінекономіки.

Читайте також:

"Запровадження нового порядку дозволить виконати два ключових для країни завдання. По-перше, забезпечити обороноздатність країни, зберегти та посилити потенціал ЗСУ. Тому порядком введено обмеження щодо бронювання на рівні 50% від кількості військовозобов'язаних в тому чи іншому органі влади, установі, підприємстві. По-друге, гарантувати стабільну роботу економіки", - пояснила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, відтепер можливість бронювання працівників недефіцитних військових спеціальностей отримали критично важливі підприємства для економіки та забезпечення життєдіяльності населення. Раніше така можливість була лише для підприємств, що виконували мобілізаційні завдання.

Читайте також:

Згідно з порядком бронюванню підлягають керівники та заступники, а також 50% від кількості (на дату подання списку) військовозобов'язаних працівників, що працюють:

  • на підприємствах, в установах й організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, коли це необхідно для виконання встановлених мобілізаційних завдань (замовлень);
  • на підприємствах, в установах й організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань;
  • на підприємствах, в установах й організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Читайте також:

У разі наявності обґрунтованої потреби кількість військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, може перевищувати 50%.

Військовозобов’язані керівники підприємств, установ й організацій та їхні заступники, а також працівники підприємств, установ й організацій паливно-енергетичного комплексу, перелік яких затверджує Міненерго, підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності.

Відстрочки, які були надані військовозобов’язаним до набрання чинності ухваленою постановою, є чинними протягом строку, на який вони надані.

Раніше ми писали, що військовозобов'язані, які залишили свою домівку, повинні стати на військовий облік за новим місцем фактичного проживання. Зробити це потрібно впродовж 7 днів після приїзду.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK