Перерахунок пенсій в Україні: хто отримає надбавку з 1 квітня

Перерахунок проводиться з урахуванням набутого після призначення чи попереднього перерахунку пенсії страхового стажу.
Перерахунок пенсій в Україні: хто отримає надбавку з 1 квітня
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 квітня 2023 року в Україні проведуть перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам. Органи Пенсійного фонду здійснюють такий перерахунок автоматично без звернення пенсіонерів. Про це повідомили в ПФУ.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, цього року пенсії перерахують особам, які після призначення чи попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати й на 1 березня 2023 року здобули право на проведення перерахунку, тобто або набули 24 місяці страхового стажу, або пройшло два роки від призначення пенсії чи попереднього перерахунку. 

Право на перерахунок визначає, зокрема, і страховий стаж, набутий у січні - лютому 2023 року.

Читайте також:

"Відомості про нарахування та сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування будуть відображені в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування орієнтовно в середині наступного кварталу. Після подання страхувальниками звітності за І квартал 2023 року та надходження відомостей про сплату єдиного внеску за цей період, автоматичний перерахунок працюючим пенсіонерам буде проведено невідкладно", - йдеться в повідомленні.

Перерахунок проводиться з урахуванням набутого після призначення чи попереднього перерахунку пенсії страхового стажу. Якщо пенсіонер набув не менше 24 місяці страхового стажу, та це доцільно, враховується й заробіток.

Читайте також:

Сума, на яку збільшується пенсія, у кожного пенсіонера індивідуальна, оскільки залежить від страхового стажу та заробітка в період роботи. Під час здійснення перерахунку фахівці Фонду аналізують доцільність та обирають оптимальний варіант розрахунку пенсії: або з урахуванням лише набутого страхового стажу, або страхового стажу й зарплати.

Раніше ми писали, що Пенсійний фонд України завершив фінансування пенсій, житлових субсидій та пільг за березень 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK