Виплати для внутрішніх переселенців: українців попередили про шахрайство

Аферисти створюють фішингові сайти, які за інтерфейсом нагадують сайти для оформлення соціальних виплат.
Виплати для внутрішніх переселенців: українців попередили про шахрайство
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У соціальних мережах і телеграм-каналах знову активізувалися шахраї, які нібито пропонують допомогу для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) від міжнародних організацій. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, також аферисти створюють фішингові сайти, які за інтерфейсом нагадують сайти для оформлення соціальних виплат, зокрема "єПідтримки", допомоги від ЄС, різних програм благодійних фондів.

У міністерстві нагадали, що вся інформація про отримання допомоги від міжнародних донорів публікується лише на офіційних сайтах державних органів та міжнародних організацій.

Читайте також:

"На офіційному ресурсі можуть запитати анкетні дані та номер банківського рахунку. Але міжнародний донор ніколи не буде просити надати дані щодо банківської картки. Тому в жодному разі не надавайте номер банківської картки, CVV-код і PIN-код до вашої картки", - йдеться в повідомленні.

Про випадки шахрайських дій закликають повідомляти до Національної поліції за номером 102.

Раніше ми писали, що в Україні з'явилася нова шахрайська схема. Цього разу аферисти видають себе за різні організації та пропонують отримати фінансову допомогу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK