Соціальну допомогу в Україні отримають не всі: що сталося

Кому з українців не платитимуть соціальну допомогу.
Соціальну допомогу в Україні отримають не всі: що сталося
Ілюстративне фото / Getty Images

З 20 квітня в Україні розширили перелік підстав, за наявності яких не призначаються певні види соціальної допомоги. Про це йдеться на Facebook-сторінці "Юридичний порадник для ВПО".

Читайте також:

Зазначається, що постановою №340 Кабмін посилив вимоги до надання державної допомоги одиноким матерям, а також малозабезпеченим сім'ям.

Тепер самотні матері та малозабезпечені сім'ї не зможуть претендувати на держдопомогу, якщо особи, які входять до складу їхньої сім'ї, протягом 12 місяців перед місяцем звернення за призначенням допомоги витратили суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тис. грн, а саме:

  1. Здійснили купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), іншого нерухомого майна, транспортного засобу (механізму), цінних паперів, інших фінансових інструментів, віртуальних активів, будівельних матеріалів та інших товарів довгострокового споживання. Виняток становить житло, отримане чи придбане за рахунок державного чи місцевого бюджету. Крім того, допомога призначається в разі купівлі квартири (будинку) протягом 6-ти місяців після продажу іншої квартири чи іншого будинку за умови, що вони були єдиним житловим приміщенням у власності особи й доходи від такого продажу не враховуються до сукупного доходу сім'ї.
  2. Оплатили одноразово будь-які роботи або послуги. Виняток становлять медичні, освітні та житлово-комунальні послуг згідно із соціальною нормою житла та соціальними нормативами житлово-комунального обслуговування.
  3. Здійснили купівлю безготівкової чи готівкової іноземної валюти, банківських металів. Виняток становить валюта, отримана від благодійних організацій або придбана для оплати медичних та/або освітніх послуг.
  4. Здійснили платіж, що випливає з правочинів, за якими передбачено набуття майнових прав на нерухоме майно або транспортні засоби. Виняток: об'єкти спадщини та дарування.
  5. Внесли зазначену суму до статутного капіталу товариства, підприємства, організації.
  6. Сплатили кошти як благодійну діяльність.
  7. Надали поворотну/безповоротну фінансову допомогу, позику.

Читайте також:

Також не призначатиметься допомога, якщо особи, що входять до складу сім'ї, на перше число місяця, з якого призначається допомога, мають на депозитному банківському рахунку кошти в загальній сумі, що перевищує 100 тис. грн, або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тис. грн, про що зазначається в декларації.

Публікація Юридичного порадника для ВПО у Facebook
Публікація Юридичного порадника для ВПО у Facebook

Раніше ми писали, що цього року Кабмін продовжив дію соціальних виплат, термін яких минув уже після 24 лютого 2022 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK