"Нарешті інфляція зупинилася на 17,9%": Дешевшають яйця, молоко, масло

Річна інфляція в Україні сповільнилася до 17,9%.
"Нарешті інфляція зупинилася на 17,9%": Дешевшають яйця, молоко, масло
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні інфляція на споживчому ринку у квітні 2023 року порівняно з квітнем 2022 року сповільнилася до 17,9%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Читайте також:

За даними відомства, у квітні порівняно з березнем інфляція на споживчому ринку становила 0,2%, з початку року - 3,2%. Базова інфляція у квітні порівняно з березнем становила 0,5%, з початку року - 3,0%.

У квітні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,4%. Свинина подорожчала найбільше - на 7,4%. Ціни на яловичину, м'ясо птиці, кисломолочну продукцію, безалкогольні напої, рибу та продукти з риби, хліб, овочі піднялися на 1,8-0,3%.

Читайте також:

При цьому яйця подешевшали на 8,7%, ціни на продукти переробки зернових, соняшникову олію, фрукти, рис, молоко, цукор знизилися на 1,9-0,3%.

Водночас вартість алкогольних напоїв та тютюнових виробів зросла на 1,0%, зокрема на тютюнові вироби - на 1,3%, алкогольні напої - на 0,8%.

Зростання цін у сфері охорони здоров'я на 1,0% відбулося насамперед за рахунок подорожчання фармацевтичної продукції на 1,2%. Ціни на транспорт знизилися на 0,7% через здешевлення палива та мастил на 2,4%, на 0,8% подорожчав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

ukrstat.gov.ua

Раніше ми писали, що в Україні за рік війни подорожчали продукти харчування. Ціни на них зросли на 31,5%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK