Продаж товарів в інтернеті: як шахраї обманюють українців

Схема шахрайства може бути абсолютно новою або добре прихованою.
Продаж товарів в інтернеті: як шахраї обманюють українців
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українці можуть постраждати від дій зловмисників під час онлайн-шопінгу. Щоб не стати жертвою шахраїв, слід дотримуватися платіжної безпеки. Про це повідомили в МВС.

Читайте також:

"Шахрай під виглядом покупця може діяти за таким сценарієм: шукає оголошення щодо продажу товарів на інтернет-майданчику, телефонує або пише продавцю. Далі нібито покупець купує товар. І говорить, що оформив покупку за допомогою сервісу доставки. Для отримання коштів продавцю потрібно перейти за індивідуальним посиланням і зазначити дані своєї карти, щоб продавець міг нібито отримати оплату на картку", - розповіли у відомстві.

Після жертва переходить за посиланням, вводить усі реквізити картки. Шахрай випитує залишок коштів на картці та смс-код від банку й згодом привласнює кошти з рахунків.

Читайте також:

"Аби ввести в оману продавців, зловмисники створюють шахрайські сайти, які візуально схожі на справжні сайти відомих торгівельних інтернет-майданчиків. На підроблених сторінках також може бути форма спілкування в чаті, яка нічого спільного з реальною підтримкою відповідного сервісу не має", - йдеться в повідомленні.

Щоб не бути ошуканими, українцям радять:

  • обговорювати деталі угоди лише в чаті торговельного майданчика або використовуючи його додаток;
  • не вводити реквізити платіжних карток (CVV-код, термін дії картки) на незнайомих платформах та не передавати стороннім зазначену інформацію в інший спосіб;
  • безкоштовно перевірити сайт онлайн-магазину на сервісі Кіберполіції STOP FRAUD або на сервісі Асоціації "ЄМА" CheckMyLink.

Читайте також:

"Схема шахрайства може бути абсолютно новою або добре прихованою. Тож варто провести і власну перевірку: почитайте відгуки про продавця та дізнайтеся історію роботи інтернет-магазину", - додали в МВС.

Раніше ми писали, що однією з найпоширеніших шахрайських схем є продаж неіснуючих товарів за зниженими цінами.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK